YASHIL IQTISODIYOT - BARQAROR RIVOJLANISHNING ZAMONAVIY MODELI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ushbu maqolada yashil iqtisodiyot tushunchasi, uning asosiy tamoyillari va barqaror rivojlanishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ekologik muammolarni hal etishda yashil iqtisodiyotning ahamiyati, rivojlangan davlatlar tajribasi hamda O‘zbekiston sharoitida uni rivojlantirish yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari yashil iqtisodiyotga o‘tish iqtisodiy samaradorlikni oshirish bilan birga ekologik xavfsizlikni ta’minlashda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.