SHAHAR EKOLOGIYASI VA YASHIL INFRATUZILMA (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Shahar ekologiyasi va yashil infratuzilma zamonaviy urbanizatsiya sharoitida ekologik barqarorlikni ta’minlashning asosiy omillaridan biri hisoblanadi. Shaharlardagi havoning ifloslanishi, issiqlik orollari effekti, tirbandlik va yashil hududlarning qisqarishi ekologik muammolarni keltirib chiqarmoqda. Yashil infratuzilma – parklar, bog‘lar, yashil tomlar va ekologik transport tizimlari orqali bu muammolarni hal qilish mumkin. Maqolada yashil infratuzilmaning shahar ekologiyasiga ta’siri, uning afzalliklari va barqaror rivojlanishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, dunyo tajribasi va O‘zbekiston shaharlarida amalga oshirilayotgan ekologik loyihalar ham yoritiladi. Urbanizatsiya jarayonida yashil infratuzilmani keng joriy etish inson salomatligi va shahar muhitining yaxshilanishiga xizmat qiladi.