(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Mazkur maqolada yurak–qon tomir tizimining gistologik tuzilishi, uning asosiy tarkibiy qismlari va to‘qima darajasidagi xususiyatlari yoritiladi. Yurak devorining qatlamlari, qon tomirlarining morfologik farqlari, endoteliy va silliq mushak hujayralarining funksional ahamiyati ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, yurak–qon tomir tizimi gistologiyasini o‘rganishda qo‘llaniladigan zamonaviy metodlar va ularning diagnostik ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari tibbiyot ta’limi va klinik amaliyotda gistologik bilimlarning muhimligini asoslab beradi.