(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf ona tili va o‘qish savodxonligi darslarida tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning pedagogik va metodik asoslari yoritiladi. Tanqidiy fikrlash o‘quvchilarning tahliliy, mantiqiy va baholovchi fikrlash qobiliyatlarini shakllantiruvchi muhim kompetensiya sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda interfaol metodlar va zamonaviy ta’lim texnologiyalarining samaradorligi tahlil qilinadi. Natijada boshlang‘ich ta’lim jarayonida tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning samarali yo‘llari aniqlanadi.