(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada temirbeton ko‘priklar konstruksiyasida ishlatiladigan asosiy qurilish materiallari — beton va armaturaning normativ hamda hisobiy xarakteristikalari chuqur yoritilgan. Materiallarning fizik-mexanik xossalari, ularga yuk ostida qanday ta’sir ko‘rsatish holatlari, xavfsizlik omillarini aniqlash usullari GOST va SNIP talablari asosida tahlil qilinadi. Ko‘prik qurilishida ishonchlilik va chidamlilikni ta’minlashda bu xarakteristikalar qanday rol o‘ynashi haqida olimlarning fikrlari asosida izohlar berilgan