BADIIY ADABIYOT- IJODIY QOBILIYATNI RIVOJLANTIRISH VOSITASI SIFATIDA (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2026)
Ushbu maqola badiiy adabiyotning o‘quvchilarda ijodiy qobiliyatni rivojlantirishdagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada badiiy asarlarni o‘qish jarayonida o‘quvchilarda tasavvur, fikrlash va ijodiy yondashuvni shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, adabiyot darslarida ijodiy qobiliyatni rivojlantirishga yo‘naltirilgan metodik vositalar va pedagogik texnologiyalar ko‘rib chiqiladi. Badiiy adabiyot orqali o‘quvchilarning tasavvur doirasi kengayadi, ijodiy fikrlash qobiliyati mustahkamlanadi va shaxsiy ifoda ko‘nikmalari rivojlanadi.