(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MODERN DEVELOPMENT OF PEDAGOGY AND LINGUISTICS, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston xalq yozuvchisi Shukur Xolmirzayev hikoyanavislik mahoratining fundamental tamoyillari, xususan, badiiy detalning matn qurilmasidagi funksional vazifalari kompleks tahlil qilingan. Tadqiqotda adibning "Notanish odam", "Ko‘ngil", "O‘zbek bobo" kabi turli davrlarda yaratilgan asarlari asosida detalning qahramon xarakterini ochish, peyzaj va interyer tasvirini individuallashtirish hamda asarning umumiy falsafiy konsepsiyasini yuzaga chiqarishdagi o‘rni yoritilgan. Muallif Shukur Xolmirzayev uslubiga xos bo‘lgan tasvir ob’ektivligi va "quyug‘ detallashtirish" tamoyillarini Abdulla Qahhor an’analari bilan qiyoslagan holda, adibning milliy ruhni ifodalashdagi o‘ziga xos yo‘sinini dalillaydi. Shuningdek, maqolada mustaqillik davri hikoyalarida janr hajmining kengayishi natijasida detallarning zanjirsimon bog‘lanishi va ularning estetik yukining ortishi masalalari ilmiy muomalaga kiritilgan.