BIOLOGIYA VA ZOOLOGIYA FANLARINI O‘QITISHDA MUAMMOLI VAZIYATLAR ASOSIDA STEAM YONDASHUVNI QO‘LLASH ORQALI O‘QUVCHILARNING TADQIQOTCHILIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Ushbu maqolada zoologiya fanini o‘qitishda STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvini qo‘llashning nazariy-metodik asoslari, amaliy imkoniyatlari hamda o‘quvchilarning kompetensiyalarini rivojlantirishdagi samaradorligi tahlil etilgan. Tadqiqot jarayonida STEAM integratsiyasi asosida o‘qitishning afzalliklari, dars jarayonida qo‘llaniladigan usullar, loyiha va tajribalar misolida o‘quvchilarning ilmiy fikrlash, muammo yechish, ijodkorlik, ekologik savodxonlik hamda raqamli madaniyat kabi kompetensiyalarining shakllanishi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, STEAM asosidagi mashg‘ulotlar zoologiya fanini o‘rganishga qiziqishni oshiradi, nazariy bilimlarning hayot bilan bog‘lanishini ta’minlaydi va o‘quvchilarni real muammolarni hal qilishga yo‘naltiradi.