Biologiya darslarini tahlil qilishning pedagogik va ilmiy asoslari. (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada  Biologiya darslarini   tahlil qilishning pedagogik va ilmiy asoslarini tashkil etuvchi darsni kuzatishga tayyorgarlik, darsning borishini kuzatish, o’z-o’zini tahlil qilishni ta’minlash, dars tahlili va takliflar berishning me`yoriy tamoyillari sharhlangan.