Iqtidorli talabalarni aniqlash va ularning o‘ziga xos xususiyatlari (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Iqtidorli talabalarni aniqlash va ularning o‘ziga xos xususiyatlarini o‘rganish ta'lim jarayonining samaradorligini oshirish uchun muhim ahamiyatga ega. Iqtidorli talabalar nafaqat yuqori akademik ko‘rsatkichlarga erishadilar, balki ijodiy fikrlash, innovatsion g‘oyalar yaratish va yangi yechimlar ishlab chiqishda ham o‘zlarining salohiyatlarini namoyon etadilar. Ushbu tezisda iqtidorli talabalarni aniqlashda foydalaniladigan psixologik va pedagogik metodlar, ularning o‘ziga xos xususiyatlari va ta'lim jarayonida qanday yondoshuvlarni qo‘llash kerakligi tahlil qilinadi. Maqola iqtidorli talabalar bilan ishlashda samarali yondoshuvlarni ishlab chiqishga qaratilgan bo‘lib, ta'lim tizimida iqtidorli talabalarni rivojlantirishga oid takliflar bilan yakunlanadi.