Zahriddin Muhammad Bobur orzu-armonlari ifodasi Bobur mirzo asarlari talqini xususida (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Siz Samarqand shahriga borganmisiz...Naqadar qadimiy, naqadar ulug’vor va salobatli bu shahar. Shahar ko’chalarida yursangiz  ayniqsa Registon maydonidagi Sherdor madrasalari, Ulug’bek madrasasi va Tillakori madrasasi salobatidan ruhingiz to’lqinlanib ketadi. Ana, Sherdor madrasasi ikki burchida ohu quyoshga intilmoqda.