XORIJIY TALABALAR IJTIMOIY MOSLASHUV JARAYONINING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Mazkur maqola xorijiy talabalar ijtimoiy moslashuv jarayonining asosiy xususiyatlarini tahlil qilishga bagʻishlangan. Talabalar turli madaniy, ijtimoiy va psixologik muhitga moslashish jarayonida duch keladigan muammolar, ularni yengib oʻtish strategiyalari, shuningdek, bu jarayonning taʼlim sifatiga taʼsiri oʻrganiladi. Tadqiqotda xorijiy talabalarni qoʻllab-quvvatlash mexanizmlari va samarali moslashuv jarayonini tashkil etish usullari haqida amaliy tavsiyalar berilgan.