FRANSUZ VA O‘ZBEK TILLARI IQTISODIY DISKURSINING LINGVOPRAGMATIK XUSUSIYATLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Mazkur tezisda Fransuz va O‘zbek tillaridagi iqtisodiy diskursning lingvopraktik xususiyatlari tahlil qilinadi. Iqtisodiy diskurs nafaqat tilning ma'naviy ifodalanishi, balki ijtimoiy muloqot, turli kommunikativ vaziyatlarda tilning pragmatik funktsiyalarini o‘rganish muhimligini ko‘rsatadi. Fransuz va O‘zbek tillari iqtisodiy sohasidagi xususiyatlarni o‘rganishda lingvistik pragmatikaning qanday ro‘li borligi va bu tillarda muloqot vositalarining qanday samarali ishlatilishi ko‘rsatilgan. O‘zbekiston va Fransiyada iqtisodiy muloqotlar va tilning ishlatilishidagi farqlar va o‘xshashliklar aniqlangan. Teziste shuningdek, tilning pragmatik jihatlari hamda iqtisodiy tilni ishlatishda etiket va manipulyatsiya masalalari ham ko‘rib chiqilgan.