O‘QISH DARSLARIDA ILMIY OMMABOP ASARLARNI O‘QITISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ilmiy-ommabop asarlar fanni sinfda o‘qitishda samarali vosita bo‘ladi. Ommaviy ilmiy ishlarning o‘ziga xos xususiyatlarini hisobga olgan holda o‘qituvchilar ulardan o‘quvchilarni qiziqtirish, faol o‘rganishni targ‘ib qilish, fanni o‘quvchilar hayoti bilan bog‘lashda foydalanishlari mumkin. Matnlarni sinchkovlik bilan tanlash, ulardan foydalanishni rejalashtirish va o‘quvchilarning tushunishini baholash orqali o‘qituvchilar ommabop ilmiy ishlar fanni o‘qitishga ijobiy hissa qo‘shishini ta’minlashi mumkin. Ushbu maqolada o‘qish darslarida ilmiy ommabop asarlarni o‘qitishning o‘ziga xos xususiyatlari haqida mulohaza yuritilgan.