TÜRK DÜNYASI EDEBIYATINDA DIJITAL YAKLAŞIM (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Türk Dünyası edebiyatı, tarih boyunca geniş bir coğrafyada kültürel birikim ve ortak değerlerin taşıyıcısı olmuştur. Dijitalleşmenin hız kazandığı 21. yüzyılda, Türk Dünyası edebiyatı da bu dönüşümden etkilenmiştir. Bu makale, Türk Dünyası edebiyatında dijital araçların ve yöntemlerin kullanımı, dijital kütüphaneler, çevrimiçi eğitim platformları, edebi eserlerin dijital ortama aktarımı ve dijital analiz yöntemlerinin sunduğu olanaklar üzerinde durmaktadır.