O‘ZBEKISTONDA JINOIYATNI QASDDAN HISOBOTDAN YASHIRISH (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
O‘zbekistonda jinoiyatlarni qasddan yashirish muammosi, ayniqsa, huquq-tartibot organlarining samarali faoliyat ko‘rsatishiga to‘sqinlik qiladigan jiddiy bir holatdir. Jinoiyatlarni yashirish, bir tomondan, jinoyatchilarni jazolash imkoniyatini cheklaydi, ikkinchi tomondan, jamiyatdagi adolatga bo‘lgan ishonchni zaiflashtiradi.