Masofaviy ta’lim texnologiyalari asosida o‘quvchilarga yozish va gapirish ko‘nikmalarini o‘rgatish (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqola masofaviy ta'lim texnologiyalari yordamida o‘quvchilarga yozish va gapirish ko‘nikmalarini o‘rgatish jarayonini o‘rganadi. Raqamli texnologiyalar ta'lim sohasida keng qo‘llanilayotgani va bu metodning afzalliklari keltirilgan. Masofaviy ta'lim o‘quvchilarga erkin va qulay tarzda o‘qish imkoniyatini berishi bilan birga, yozma topshiriqlar, audio va video mashg‘ulotlar, onlayn forumlar va bahslar orqali so‘zlashuv ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam berishi ta'kidlanadi. Shuningdek, maqolada masofaviy ta'limda kommunikativ, konstruktiv va integrativ yondashuvlarning samaradorligi ko‘rsatiladi. Mazkur maqola o‘qituvchilar va tadqiqotchilar uchun chet tilini o‘rgatishda masofaviy ta'lim texnologiyalaridan foydalanishning usullarini tahlil qilishda foydali manba sifatida xizmat qiladi.