TUBAN O`SIMLIKLARDA NASILLARNING GALLANISHI VA UNING BIOLOGIK AHAMIYATI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada tuban oʻsimliklarda nasillarning gallanishi va uning biologik ahamiyati haqida soʻz yuritiladi. Gallanish – oʻsimliklarda muayyan xilma-xillik va moslashuvchanlikni ta'minlovchi jarayon boʻlib, bu jarayon o'simliklarning ekologik sharoitlarga moslashishi, xilma-xil nasllar yaratishi va muhit bilan o'zaro ta'sirini kuchaytiradi. Ushbu maqola davomida gallanish jarayonining mexanizmlari, turlari va uning biologik ahamiyati tahlil qilinadi.