Banklarda valyuta operatsiyalari auditini takomillashtirish (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada banklarda valyuta operatsiyalari auditini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Valyuta operatsiyalari xalqaro moliyaviy aloqalarning muhim qismi bo‘lib, banklar uchun yuqori daromad manbai hisoblanadi. Shu bilan birga, ushbu operatsiyalarning murakkabligi va risklari ularga nisbatan qat'iy audit nazoratini talab etadi. Maqolada valyuta operatsiyalari auditi vazifalari, mavjud muammolar va ularni hal qilish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Banklarda auditning samaradorligini oshirish uchun auditorlarning malakasini oshirish, ichki nazorat tizimini kuchaytirish va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish zarurligi ta'kidlangan.