TALABALARDAGI O‘QISH MOTIVATSIYASI RIVOJLANISHIGA TA’SIR QILUVCHI OMILLAR (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Maqolada talabalarda o‘qish motivatsiyasi rivojlanishiga ta’sir qiluvchi ichki va tashqi omillar, o‘quv motivi va uni shakllantirishning o‘ziga xos xususiyatlari va shakllanish bosqichlari, o‘quv motivlarining namoyon bo‘lishi uchun  zarur bo‘lgan shart-sharoitlari, o‘quv jarayonini to‘g‘ri tashkil etish orqali talabalardagi o‘qish motivlari rivojlantirish shuningdek, talabalar o‘rtasidagi o‘qish motivlarining rivojlanish dinamikasi haqidagi fikrlari yoritilgan.