“QULOQ QILISH” SIYOSATI VA “QULOQLAR SURGUNI” MUAMMOSINING YORITILISHI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Mazkur maqolada  “Quloq qilish” siyosati va “Quloqlar Surguni” muammosining yoritilishi, Kollektivlashtirishda norozilik bildirganlar, mol-mulkini kolxozga topshirilishni istamagan xo’jalik boshliqlari “aksilinqilobiy faol quloqlar” sifatida ta’qibga olinganligi, tashkil etilgan jamoa xo’jaliklarini yakka dehqon xo’jaliklaridan ustun qilib ko’rsatish, Yoppasiga jamoalashtirish bu boy va o`rtahol dehqonlarga tegishli ishlab chiqarish vositalari, mollar, uy-joy, qishloq xo`jalik mahsulotlari va urug` zaxiralarini tortib olish haqida ma’lumotlar berilgan.