ҲАЛОЛ РАҚОБАТ БОЗОР ИҚТИСОДИЁТИНИНГ МУҲИМ ОМИЛ (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Мазкур мақолада “Тараққиёт стратегияси”да белгилаб берилган вазифалар ижросини таъминлаш бўйича иқтисодиёт тармоқлари учун самарали рақобат муҳитини шакллантириш ҳамда маҳсулотлар ва хизматлар кўрсатиш бозорларида монополияни босқичма-босқич камайтириш, ички ва ташқи бозорларда ҳалол рақобат асосида миллий товарларнинг рақобатбардошлигини таъминлаш ва ғирром рақобат турли усуллари масалалари қараб чиқилмоқда