1945 -1991- YILLARDA O‘ZBEKISTON SSRDA IJTIMOIY TA'MINOT TIZIMINING MOLIYALASHTIRISH MANBALARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada muallif tomonidan Sovet ittifoqi davrida Oʻzbekiston SSR aholisining ijtimoiy ta’minot bilan ta’minlanishi va bu sohaning asosiy moliyaviy manbalari nimalardan iborat ekanligi yoritilgan. Shuningdek, oʻrganilayotgan davrda ya’ni XX asrning 40-90-yillarda davlat byudjeti tomonidan ajratilgan mablag‘larning ijtimoiy ta’minotning amalga oshirish mexanizmlariga yo‘naltirilishi tahliliy nuqtaiy nazardan o‘rganilgan.