КОРХОНАЛАР ФАОЛИЯТИДА СТРАТЕГИК БОШҚАРУВ (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Бозор муносабатларининг шаклланиши натижасида корхоналарни стратегик бошқаришда янги талаблар пайдо бўлмоқда. Ўзбекистон иқтисодиётининг замонавий ўтиш босқичи тадбиркорлик фаолиятининг ривожланиши, хусусийлаштириш ва турли хил мулкчилик шаклларига ўтиш билан тавсифланади. Бу ўз навбатида самарали бошқаришнинг зарурлигини тақозо этади. Самарали бошқариш ўз навбатида ишлаб чиқариладиган маҳсулот рақобатбардошлигини ва унинг натижасида иқтисодиётнинг рақобатбардошлигини таъминлашда муҳим аҳамият касб этмоқда