ЎЗБЕКИСТОНДА БУГУНГИ КУНДАГА ПРОФЕССИОНАЛ ТАЪЛИМ ТИЗИМИ ТАҲЛИЛИ (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Инсон камолга етиши учун ёшлигидан илм ва касб-ҳунар эгаллаши шарт, илммаърифат инсоннинг маънавий камолотида ва жамият тараққиётида муҳим ўрин тутади. Илм эгаллаш ҳар бир ёш учун ҳам қарз, ҳам фарз. Инсон қадр-қиммати унинг “сийму зари” билан эмас, олган илму ҳунари билан баҳоланади. Бугунги кунда дунё ареналарида мамлакатимиз ҳақида сўз юритилганда “Янги Ўзбекистон” ва “Учинчи Ренессанс” деган ибораларни кўп эшитамиз. Бу мамлакатимиз сўнгги йилларда тараққиётнинг мутлақо янги босқичига қадам қўйгани, ҳар соҳада эришаётган ютуқларимизнинг эътирофи, десак адашмаган бўламиз.