TURKIY TILLARGA XOS KULOLCHILIK TERMINLARINING QIYOSIY TAHLILIGA DOIR (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada kulolchilikning paydo boʻlishi va ishlab chiqarish jarayonlari, shuningdek, to‘plangan materiallar asosida kulolchilik terminlarining leksik-semantik guruhga bo‘linishi. Xalq hunarmandchiligining muhim tarmog‘i bo‘lgan kulolchilik atamalarining semantik xususiyatlarini o‘rganish bilan bir qatorda ularning lugʻaviy ma’nolarini oʻrganish bugungi kunda juda dolzarb hisoblanadi.