CHO’LPON LIRIKASIDA HAYVONLAR RAMZI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
ushbu maqolada Abdulhamid Sulaymon o’g’li Cho’lponning fauna olami aks etgan she’rlari tahlilga tortilgan. Shoirning “Buzilgan o’lkaga”, “Ko’klam qayg’usi”, “So’lgan choqlarda”, “Sozim” kabi she’rlarida hayvonlar obrazining o’ziga xos tarzdagi ifoda yo’sini yoritilgan