ЎЗБЕКИСТОНДА МИНТАҚА ТУРИЗМ САЛОҲИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ МАСАЛЛАРИ (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Энг йирик юқори даромадли тармоқлардан бири бўлган,даромадлилиги бўйича фақат неъфтни қазиб олиш ва қайта ишлашдан кейинги ўринда турувчи соҳа бу-Туризмдир.Туристик бизнес хар қандай давлат,вилоят ва туманнинг иқтисодиётига ўз таъсирини кўрсатмай қолмайди.Катта маблағ талаб қилишига қарамай ,туризм соҳасига капитал тикиш ўзини анча тезроқ оқлаши билан бошқа бизнеслардан фарқ қилади.