DORIVOR ZIG‘IR (LINUM USITATISSIMUM L)O‘SIMLIGINI YETISHTIRISH VA UNDAN EKSTRAKT AJRATIB OLISH (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada zig‘ir (Linum usitatissimum) o‘simligining botanik tavsifi, yetishtirish, biologik faol moddalari va o‘simlikdan ekstrakt ajratib olish texnologiyasi haqida ma’lumot berilgan.Zig‘ir o‘simligi urug‘i tarkibida Omega-3 kislotasi,quriydigan moy,galaktoza kabi moddalar borligi uchun xalq xo‘jaligida ham tibbiyotda ham keng miqyosida foydalaniladi