ALOE(ALOE ARBORESCENS) O‘SIMLIGINI YETISHTIRISH VA UNDAN EKSTRAKT AJRATIB OLISH (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu tezisda Aloe(Aloe arborescens) o‘simligini yetishtirish,botanik tasnifi,ishlatilish sohalari hamda sersuv bargidan tayyorlangan ekstrakt ajratib olinganligi haqida ma’lumotlar keltirilgan.Asosan bu o‘simlikning sersuv barglaridan tayyorlangan ekstrakt me’da va ichakning ba’zi kasalliklari,o‘pka sili bronxial astma,yallig’lanish va boshqa bir qancha kasalliklarni davolashda keng ishlatiladi.