“SHAHRISABZ” DAVLAT MUZЕY QO’RIQXONASIDA “SOHIBQIRON AMIR TEMURNING TUG’ULISHI.” SURATIGA OID BILIMLAR. (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2026)
Ushbu maqolada “Shahrisabz” davlat muzey qo’riqxonasi tarkibiga kiruvchi Chubin madrasasida tashkil qilingan “Amir Temur hayoti va faoliyati” ko’rgazmasida saqlanayotgan asar haqida so’z boradi.  Rassom Dilshod Azizov ijodiga tegishli bo’lgan “Sohibqiron Amir Temurning tug’ulishi” suratidagi bobomiz Amir Temur, otasi Muhammad Tarag’ay bahodir, onasi Tegina xotun, piri va ustozi Shayx Shamsiddin kulol va opasi Qutlug’ Turkon og’a singari shaxslar haqida ma’lumotlar berilgan.