QADIMGI SIVILIZATSIYALARDA YOZUV MADANIYATI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2026)
Ushbu maqolada qadimgi sivilizatsiyalarda yozuv madaniyatining shakllanishi va rivojlanishi tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor Misr, Shumer, Hind va Xitoy sivilizatsiyalarining yozuv tizimlariga qaratiladi. Maqolada shumerlarning mixxat yozuvi, misrliklarning iyerogliflari, Hind vodiysi yozuvi hamda qadimgi xitoy ieroglifik yozuvining paydo bo‘lish jarayoni, ularning jamiyat boshqaruvi, savdo, diniy e’tiqod va ilm-fan rivojidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, yozuvning davlat boshqaruvi va madaniy merosni saqlashdagi ahamiyati ochib beriladi. Qadimgi yozuv tizimlari insoniyat tafakkuri va sivilizatsiya taraqqiyotining muhim bosqichi sifatida baholanadi.