ANTONIMLAR. OMONIMLAR. PARONIMLAR. (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
O‘zaro zid, qarama-qarshi ma'noli til birliklariga antonimlar deyiladi. Masalan, katta-kichik, yaxshi-yomon, do'st-dushman, uzoq-yaqin kabi. Misollardan ko‘rinadiki, antonimiya so‘z juftligida muayyan leksik ma'noning o‘zaro qarama-qarshi bo'lishidir. Ya'ni antonimlik faqat bir juft so‘z o‘rtasida bo‘ladi