İNOVASYONEL EKONOMİ TEORİSİNDE BİLGİ VE TEKNOLOJİLERİN ROLÜ (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Bu çalışmada inovasyonel ekonomi teorisi çerçevesinde bilgi ve teknolojilerin rolü ve önemi bilimsel ve teorik açıdan ele alınmıştır. Bilgi temelli ekonomi, inovasyon kapasitesi ve teknolojik gelişmenin ekonomik büyüme ve rekabet gücü üzerindeki belirleyici etkileri analiz edilmiştir. Ayrıca küreselleşme koşullarında inovasyonun geliştirilmesine yönelik teorik yaklaşımlar incelenmiş ve ulusal ekonomiler açısından çıkarımlar sunulmuştur.