STEAM YONDASHUVI ASOSIDA O‘QUVCHILARNI O‘QITISH BUGUNGI KUN TALABI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy taʼlim tizimida STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvining oʻrni va ahamiyati yoritilgan. STEAM taʼlimi oʻquvchilarda tanqidiy va ijodiy fikrlash, muammolarni hal qilish, jamoada ishlash hamda amaliy koʻnikmalarni rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan. Maqolada STEAM yondashuvini taʼlim jarayoniga joriy etishning metodik asoslari, uning anʼanaviy taʼlimdan farqi hamda bugungi globallashuv sharoitida raqobatbardosh kadrlar tayyorlashdagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, STEAM yondashuvining oʻquvchilarning kasbiy yoʻnalishini aniqlashdagi ahamiyati va taʼlim sifatini oshirishdagi imkoniyatlari ochib berilgan.