TERMINLARNING YASALISH USULLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Maqolada maxsus atamalar shakllanishining asosiy yo‘llari tahlil qilinadi. Ularning hosil bo‘lishida so‘z yasash, semantik kengayish, tarjima, qisqartma va o‘zlashma kabi usullar muhim o‘rin tutishi ko‘rsatiladi. Shuningdek, ingliz va o‘zbek tillarida yangi atamalar paydo bo‘lishidagi umumiylik va o‘ziga xos jihatlar taqqoslab yoritiladi. Tarjima qilish orqali nutqimizga yangidan yangi atamalarning kirib kelishi, ularning nutqimizga moslashishi yoki yangi so‘zlarning o‘rniga muqobil variantining qo‘llanilishi ham keltirib o‘tilgan hamda namunalar bilan izohlangan.