DEMOKRATIK HUQUQIY DAVLAT BARPO ETISH — YANGI O‘ZBEKISTONNING ASOSIY MAQSADI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyotining yangi paradigmasi doirasida demokratik huquqiy davlatni barpo etish jarayonining nazariy va amaliy asoslari keng tahlil qilinadi. Qonun ustuvorligi, davlat boshqaruvining modernizatsiyasi, sud hokimiyati mustaqilligi, fuqarolik jamiyatining institutsional rivoji, inson huquqlarini himoya qilish va konstitutsiyaviy islohotlarning mazmun-mohiyati ilmiy-nazariy asoslarda yoritiladi. Yangi O‘zbekiston modeli mamlakatning siyosiy tizimini global tendensiyalar bilan uyg‘unlashtirib, milliy qadriyatlarga tayangan demokratik modernizatsiya yo‘nalishi sifatida talqin etiladi.