QURILISH TIZIMIDA BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
“Shaffof qurilish” milliy axborot tizimida blokcheyn texnologiyasidan foydalangan holda qurilish jarayonlarining shaffofligini ta’minlash yo‘llarini o‘rganadi. Blokcheynning o‘zgarmasligi, shaffofligi va smart-shartnomalar imkoniyatlari qurilishda korrupsiyani kamaytirish, tenderlarni avtomatlashtirish va resurslarni kuzatishda qo‘llanilishi tahlil qilinadi. O‘zbekiston qurilish sektori 2020–2024 yillardagi statistik ko‘rsatkichlari asosida blokcheyn integratsiyasining iqtisodiy samarasi baholanadi. Maqola qurilishda raqamli transformatsiyani tezlashtirish uchun amaliy takliflar beradi.