XUFAR TARIXI VA XALQ ETNOGRAFIYASINING MANBAVIY XUSUSIYATLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqolada Xufar vohasining tarixiy manbalardagi o‘rni, aholining ijtimoiy-iqtisodiy hayoti, shajaraviy an’analari hamda xalq etnografiyasining o‘ziga xos jihatlari yoritilgan. Muallif tomonidan Xufar aholisi turmush tarzini aks ettiruvchi yozma manbalar, xalq og‘zaki ijodi va toponimik ma’lumotlar tahlil qilinadi. Xususan, Davlatboy Mahmudov asarlarida keltirilgan genealogik ro‘yxatlar, laqab va avlod tizimi, mahalliy madaniyat va marosimlarning tarixiy ildizlari o‘rganilgan. Maqola Xufar xalqining ijtimoiy tuzilishi va madaniy xotirasini o‘rganishda yangi yondashuvlarni taklif etadi.