MANZARALI GULLOVCHI LIANALARNING OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI HUDUDI BOʻYLAB KOʻKALAMZORLASHTIRISH ISTIQBOLLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasi iqlim sharoitida manzarali gullovchi lianalarning biologik va ekologik xususiyatlari, ularning koʻkalamzorlashtirishdagi oʻrni hamda istiqbollari tahlil qilinadi. Lianalar urbanizatsiya sharoitida estetik muhitni shakllantirish, havoni tozalash va mikroiqlimni yumshatishda muhim oʻrin tutadi. Tadqiqot natijalari Oʻzbekistonning janubiy va markaziy hududlarida glitsiniya, tekoma, kampsis kabi turlarning yaxshi moslashuvchanligini koʻrsatadi. Shuningdek, maqolada introduksiya, parvarish va mahalliylashtirish boʻyicha amaliy tavsiyalar berilgan.