SILPHIUM PERFOLIATUM L.NING AGROEKOTIZIMLARDA BIOMASSA ISHLAB CHIQARISH VA EKOLOGIK BARQARORLIKDAGI AHAMIYATI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada Silphium perfoliatum L. o’simligining agroekotizimlarda biomassaishlab chiqarish, bioyoqilg’i manbai sifatida foydalanish va ekologik barqarorliknita’minlashdagi roli o’rganilgan. Tadqiqotlar ushbu o‘simlikning yuqori hosildorbiomassa manbai, kam parvarish talab qilishi, uzoq umr ko’rish xususiyati va ekologikmoslashuvchanligi tufayli agroekosistemalarda istiqbolli ekanini ko’rsatadi.Shuningdek, maqolada bu o’simlikning biogaz ishlab chiqarishdagi samaradorligi,tuproq unumdorligini saqlashdagi ahamiyati va biologik xilma-xillikka ijobiy ta’sirihaqida ma’lumotlar keltiriladi.