G’ISHTLI BINOLARNING SEYSMIK HUDUDLARDA O‘ZINI TUTISHI VA MUSTAHKAMLIGINI OSHIRISH CHORALARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ishda g‘ishtli binolarning zilzilabardoshligini ta’minlash omillari o‘rganilgan. Asosiy e’tibor g‘isht va eritma orasidagi yopishuv kuchi, material sifati hamda konstruktiv bog‘lanishlarning ahamiyatiga qaratilgan. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, to‘g‘ri loyihalash va sifatli qurilish ishlari g‘ishtli binolarning seysmik barqarorligini ta’minlaydi.