PEDAGOGIK JARAYON SUBYEKTINING INTELEKTUAL IMKONIYATLARINI DIAGNOSTIK O’RGANISH (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik jarayon subyektlarining intellektual imkoniyatlarini diagnostik o‘rganish masalalari yoritilgan. Pedagogik diagnostikaning mohiyati, maqsadlari, vazifalari, diagnostik usullar va olimlarning fikrlari asosida tahlil qilindi. Jahon va milliy olimlarning fikrlariga tayangan holda, diagnostika jarayonida qo‘llaniladigan asosiy metodlar, tashxisiy o‘rganishning pedagogik jarayonni rivojlantirishdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqola oxirida xulosa va tavsiyalar berilgan.