O‘QUVCHILARNING AMALIY KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA GEOGRAFIK TOPSHIRIQLARNI AHAMIYATI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Geografik bilimlarni nazariy o‘zlashtirish bilan bir qatorda, ularni amaliyotda qo‘llay olish qobiliyati zamonaviy ta’lim talablaridan biri sanaladi. Mazkur maqolada geografik topshiriqlarning umumiy o‘rta ta’limda o‘quvchilarning amaliy ko‘nikmalarini shakllantirish va rivojlantirishdagi roli yoritilgan, turli tipdagi geografik topshiriqlar – xaritalar bilan ishlash, statistik ma’lumotlarni tahlil qilish, kuzatuv asosida xulosa chiqarish va joyning geografik holatini baholash kabi topshiriqlar misolida o‘quvchilarda analitik tafakkur, muammo yechish va qaror qabul qilish kabi ko‘nikmalarning shakllanishi tahlil qilingan.