ECO-INDUSTRIAL PARK (EIP) KONSEPSIYASI VA UNING O‘ZBEKISTONDA YASHIL IQTISODIYOTGA O‘TISHDAGI AHAMIYATI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda issiqxona gazlari chiqindilari va sanoat zonalarining iqtisodiyotdagi ahamiyatli o’rni, “yashil” iqtisodiyotga o‘tishda Eco-Industrial Park (EIP) mexanizmining ahamiyati tahlil qilinadi. Eco-industrial park konsepsiyasiga tegishli atrof-muhit, ijtimoiy, iqtisodiy va boshqaruv tamoyillari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot O‘zbekistonning hozirgi sanoat infratuzilmasi, ekologik muammolari va xalqaro EIP mezonlari bilan solishtiriladi.