MUMTOZ ADABIY TUR VA NAVLARI TASNIFI VA TADQIQOTI TARIXIDAN. (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mumtoz adabiyot haqida ma’lumotlar berildi. Mumtoz she’riyat tur vashakllari haqida ma’lumot berildi. Mumtoz she'riyat qonun-qoidalari, an'ana va unsurlari haqida lavhalar, bu janrga o‘z davrida ijod qilgan hissa qo’shgan adiblar ijodiy faoliyatiga nazar tashlandi. mumtoz adabiyot atamalari bo'yicha maxsus va zarur lug'atlar tuzish ishlari ham yaxshi yo'lga qo'yilganligi o’rganildi.