RAQAMLI VOSITALAR ORQALI O‘QUVCHILARDA TANQIDIY FIKRLASH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH YO‘LLARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu tezisda 7–8-sinf o‘quvchilarining tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishda raqamli texnologiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Interaktiv platformalar, onlayn resurslar va mobil ilovalar yordamida o‘quvchilarda axborotni tahlil qilish, solishtirish, asosli xulosalar chiqarish, turli nuqtai nazarlarni baholash qobiliyatlari rivojlantiriladi. Kuzatuvlar shuni ko‘rsatadiki, raqamli vositalardan samarali foydalanish o‘quvchilarning dars jarayonidagi faolligi, muloqot qobiliyatlari hamda ijodiy yondashuvini kuchaytiradi.