AXBOROT OQIMINING TEZLIGI SIYOSIY QARORLAR SHAFFOFLIGIGA TA’SIRI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Bugungi globallashuv va raqamli transformatsiya davrida axborot oqimining tezligi siyosiy qarorlar qabul qilish jarayonida bevosita hal qiluvchi omilga aylanmoqda. Agar ilgari siyosiy qarorlarni ishlab chiqish va ularni jamoatchilikka yetkazish ancha vaqt talab qilgan bo‘lsa, zamonaviy sharoitda axborot texnologiyalari tufayli bu jarayon ancha tezlashdi. Davlat organlari endilikda nafaqat an’anaviy matbuot vositalari orqali, balki internet saytlari, ijtimoiy tarmoqlar va raqamli platformalar orqali qarorlarni fuqarolarga tezkor yetkazib boradi. Bunday imkoniyat siyosiy tizimning ochiqligini oshiradi, shuningdek, jamiyat va davlat o‘rtasida samarali muloqotni ta’minlaydi.