BOSH MIYA VA UNING QOBIQ QATLAMLARI: MORFOLOGIK TAHLIL (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqolada bosh miyaning umumiy tuzilishi, uning asosiy qismlari va ularni o‘rab turgan parda qatlamlari morfologik jihatdan yoritilgan. Ushbu qatlamlarning har biri miya himoyasi, qon aylanishi va suyuqlik aylanishida muhim rol o‘ynashi alohida ta’kidlangan va ushbu pardalarga oid turli kasalliklar patogenezi hamda ularni davolash chora-tadbirlari keltirilgan.