GEOGRAFIYA TA’LIMIDA GEOGRAFIK BILIM-KOʻNIKMALARNI SHAKLLANTIRISHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI (MATERIKLAR VA OKEANLAR TABIIY GEOGRAFIYASI KURSI MISOLIDA) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Uchinchi ming yillik insoniyatning intellektual rivojlanish davridir. Shu sababli hozirgi zamon yoshlari davr talabiga javob beradigan, mustaqil fikrlovchi hamda umuminsoniy taʼlim-tarbiya shakl-shamoyili bilan hamohang boʼlishlari zarur. Bunday intellektual shakllangan shaxslarning oʼquv-bilish faoliyatlarini maʼnaviy-maʼrifiy va milliy qadriyatlar, huquqiy, psixologik bilimlar, kasbiy, ijtimoiy madaniyat, oʼz-oʼzini boshqarish va baholash kabi omillar bilan faollashtirish, boyitib borish lozim